För dansare & föräldrar

Infolapp  och faktura ges till alla elever på första eller andra tillfället! Det viktigaste för er föräldrar och dansare är att kontinuerligt hålla koll på denna sida. HÄR kommer ALL info upp först! Här kommer det finnas/komma upp ALL info som du som dansare eller förälder till dansare behöver veta under terminen.

DunderDans finns även på Facebook. Gilla oss gärna!  Här kommer information upp under terminen men du behöver ej ha facebook. ALL viktig info kommer på hemsidan! Om du har facebook, adda Erica ”Anna-Erica Dunder” och sänd henne ett mail om önskan att få delta i DunderDans hemlig och namnet på dansgruppen du/ditt barn går i (en grupp för elever och föräldrar)

Vi räknar med att alla elever har egen personlig försäkring!

Våga säga NEJ: DunderDans har kontinuerligt diskussioner med eleverna kring – VÅGA SÄGA NEJ till droger! DunderDans tillåter inte rökning utanför deras träningslokaler. DunderDans jobbar för en rökfriZon som sträcker sig till fritiden!

Håll båbban borta: Förälder till en aktiv dansare eller du som dansare – Tänk på detta. Stanna hemma om du är sjuk, både för att bli frisk men även för att undvika att smitta andra. Är man skadad kan man sitta och titta på lektionen.

Ensamma under lektionstid: Föräldrar och vänner är tyvärr inte välkomna i lektionssalen. Vi behöver tiden för oss själva. Ibland bjuder vi in föräldrar på slutet av lektionen för en liten minishow.

God energi på lektionen

Under lektionen:

  • De äldre grupperna kommer att ha uppvärmning & stretch som rutin, önskemål av eleverna.
  • Vi dansar barfota, om man inte vill det kan man använda sig av mjuka tossor. Vi dansar INTE med skor OM det inte är uttalat av dansledaren eller att stilen kräver det.
  • Håret i svans eller knut under lektionstid, inget hår i ögonen
  • Bekväma kläder du trivs i och kan röra dig fritt i, t.e.x shorts/tights/mjukisbyxor, linne/tisha, sportBH
  • OBS! Inget tuggummi under lektionstid
  • Gå på toaletten INNAN lektionen

DunderDans kläder:  Ny beställning gör någon vecka in vid varje ny terminsstart.

Shower under läsåret: På lektionerna arbetar mot vår stora show under våren. Under läsåret kommer andra shower att erbjudas. Hur många beror på efterfrågan från företag, privatpersoner och evenemangsarrangörer. Detta kan variera. Det är önskvärt att dansare i DunderDans tycker om att stå på scenen och showa. Det är okej att känna pirr i magen inför sin första show, det är naturligt. Stå gärna då över den showen men kom och titta som publik. Då vet dansaren vad den har att vänta och hur allt fungerar. Showerna är frivilliga och man deltar i de man kan.

Terminen har inte ett fastslaget antal timmar, den varierar beroende på antal shower, genrep samt eventuell sjukdom.

Tränings- och scenkläder bekostas av eleverna.

DunderDans koreografier: Det är jätteroligt om ni elever vill visa upp danserna ni har lärt er på våra lektioner utanför de vanliga lektionerna. Det är ett tecken på att ni gillar danserna! Om ni t ex vill visa er nya dans på skolans roliga timmen, julshow eller liknande måste ni komma ihåg att fråga oss om lov i god tid före uppvisningen. Vi behöver veta var och när danser eller musik från Dunderdans används utanför Dunderdans regi. Om ni undrar något, fråga gärna en gång för mycket än ingen gång.