Praktiskt kring StoraShowen

låda

 

Eftersom det kommer vara så många (både barn och föräldrar) i huset så skulle vi önska följande för att få allting att fungera så smidigt som möjligt:

  • Dansarna bör ALLTID använda ARTISTINGÅNGEN (mittemot ingången till Miramargaraget). Huvudentrén kommer vara låst på torsdagen. Då de kommer via artistingången kommer de direkt in till logerna (musik-/teatersalen och foajén) och kan sedan därifrån komma till scenen.  Inga föräldrar in via ARTISTINGÅNGEN.
  • Eftersom det är ett stängt genrep utan åskådare kommer föräldrar inte in i Alandica. Föräldrarna kan inte bli kvar på Alandica och vänta medan vi repar. Över 300 barn plus en massa föräldrar ryms inte i utrymmena samtidigt.  Alla dagar kommer huvudentrén samt foajén vara öppen endast i samband med showerna, d.v.s. Alandica är stängt under träningstider, endast öppen för de dansande artisterna.
  • Kom på utsatt tid! Inte tidigare eller senare. Vi kan ej ha dansare som väntar/hänger i utrymmena i onödan.
  • Låda till scenkläder rekommenderas!  Ha gärna alla scenkläder/privata värdesaker i en egen låda (se bilden) Syskon ska ej dela låda. Låda är enklare än en väska. I lådan ska ALLA scenkläder vara + ev vattenflaska/frukt/spelkort/ pennor och papper om man vill rita osv. Där ska även den utprintade Låtordningen vara. Låtordningen kommer finnas på hemsidan på tisdagen för att printas ut (ej tidigare). Stryk gärna under de låtar din dansare ska dansa.
  • Dansarna får gärna ha sitt första scenklädesplagg på sig när de kommer till Alandica. Då är det mindre kläder i omklädningsrummet. Ta ej mössa/vantar med till Alandica, finns risk för att de kan tappas bort
  • Skriv namn i ALLA scenkläder/kläder/låda/vattenflaska. Målartape är perfekt för detta.
  • Att tänka på som förälder: Ditt barn kan! Lita på ditt barn och låt den få ta ansvar. Tänk på att din nervositet smittar av sig på barnet, behåll lugnet. Förbered din dansare genom att printa ut låtordningen, packa lådan med scenkläder och dela dansarens glädje. Påminn ditt barn att vara lugn, lyssna på de äldre dansarna och ordningsvakterna samt Lollo och Erica. och självklart kommer Ann-louise Ahlman TomDunder och Anna-Erica Dunder vara på plats! Lollo finns där det behövs dvs överallt och peppar och stöttar, tar helhetsuppfattning både uppe och nere. Tom & Erica uppe bakom scenen.
  • Eventuella blommor till din dansare tas ej emot av Alandica eller DunderDans. Önskvärt är att publiken själva ger blommorna till er dansare efter att showen är över.
  • Efter showen kommer vi skicka ut barnen gruppvis i lugn takt ut genom Alandicas nedre ingång, ARTISTINGÅNGEN. Där önskar vi att ni utanför väntar på er dansare.