Kortkurs: CheerBYGG

CheerBYGG

På denna kortkurs lär du dig grunderna i cheerleading med fokus på bygg/stunts. Här behövs alla,: Flyer, passare, bas, front, bakperson

Nivån är nybörjar och passar dig i åk 4-6 och som är DunderDansare

CheerBygg kan vara tungt, tekniskt svårt men ROLIGT!

Laganda, engagemang och tillsammans är fokus under tillfällena.

Stunds är en del i cheerleding och kan även benämnas som bygg. Här har alla en viktig roll. Bakperson stabiliserar stunget bakifrån. Baspar blir oftast indelade efter längd då det är väsentligt att de är i så jämn nivå som möjligt, så att de kan skapa en jämn plattform för toppen att stå på. Målet är att toppens höft ska hållas rak. Styrka är mycket viktigt för baserna de använder främst benen för att få kraft i dippningar och kast. Frampersonen står mitt emot bakpersonen och hjälper till att ge stuntet extra stabilitet och för att förhindra att stuntet faller framåt. Toppen är personen som blir lyft eller kastad, det vill säga personen i luften. Toppen måste spänna sig och det är viktigt att toppen låser ut knäna, här är balans av stor betydelse. Det är önskvärt att dansaren är med på alla träningar för att gruppen skall kunna träna på alla moment.

Upplägg av klass: Uppvärmning, övningar som ökar samarbete, teknik och bygg. Avslutas med en teamramsa som ingår i klassisk cheerleading. Erica ansvarar för kursupplägget.

Datum: 26.10, 2.11, 9.11 & 16.11 + show för föräldrar efter sista lektion.

Dag: Fredagar

Tid: 16.15-17.15

Plats: Nya lokalen, stora salen

Ledare: Anni Savolainen & Sarah Helin

Pris: 42 €

Anmäl dig genom att maila dunderdans@gmail.com och uppge dansarens namn, skolklass och målsmans mobilnummer.

 

40037093_451808148673228_5916764126838784_n

 

Det här inlägget har 0 Kommentarer

Skriv en kommentar